Facebook logoFacebook
LinkedIN LinkedIn
Twitter logoTwitter
Youtube logoYoutube


Beschrijvingen workshops 'Ondernemen met een ziel'

De workshops vormden tijdens het 2-in-1 Congres op 22 april een ontmoetingsplaats voor ondernemers, studenten, beleidsmakers en andere betrokkenen die graag meer wilden weten over persoonlijk actie nemen bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Workshops ronde 1

 1. Het nieuwe geld voor slimme ondernemers I. De grote banken zien je niet staan. Mkb-ondernemers gaan elkaar geld lenen via de coöperatieve Kredietunie Amsterdam. Binnenkort maakt de Tweede Kamer dat mogelijk. Neem je investeringsplan mee, of denk mee met anderen. Geldinleggers zijn ook welkom. Theo Konijn.
 2. Participatiewet en re-integratie I. Advocaat Jessica Dietz van Marree en Dijxhoorn bespreekt met de deelnemers alle vragen over arbeidsrecht en re-integratie.
 3. Jong talent Ia. Leer wat (jonge) mensen wel kunnen. De Realisten en CNV-Jongeren laten zich over het aanvalsplan voor werk voor Wajongers uit.
  Naslagwerk: https://prezi.com/e5ry_xul2c1f/presentatie-realisten-promo-team-2015/.
  Jong talent 1b. IPS-jobcoaches van VIP en Roads over talentbemiddeling (VIP en Roads zijn onderdeel van Arkin)
 4. Innovatie I. Succesvolle innovatieve ondernemers in de zorg. Scoren door buiten de gebaande paden te treden. Out of the box. Linda Bijl, oprichter van dé vernieuwer in de jeugdzorg, de Opvoedpoli, nu directeur Polypartners. Marijke Horstink, directeur Happy Nurse, de bewezen franchiseformule voor uitzenders van verplegers en verzorgers.
 5. Effectieve broedplaatsen voor talent in aandachtsbuurten. Mustafa Ocal van De Kas in Haarlem, Ulrike Bartels van Het GildeLab, Wout Gelderloos van De Wijkondernemer nemen je mee naar het talent in hun buurten.
 6. Creatief schrijven: Carla de Jong, schrijfster en organisatieadviseur, leert je hoe je blokkades op kunt heffen die creatief schrijven soms belemmeren en geeft tips voor het schrijfproces.
 7. In je kracht staan I. Vanuit theatertechnieken komen tot ruimte innemen in oogcontact en beweging, waardoor je nog meer zelfvertrouwen uitstraalt en charisma hebt. Door De Regisseuses, Marianne Narold en Tineke Feijen.
 8. In je kracht staan II. Werken op grote hoogte met Mount Everestbedwinger Edmond Öfner. Echt je droom achterna. Een zoektocht om je sleutels te vinden om het succes te halen wat je wilt. De moed hebben om de drempels en bergen die in je kop zitten over te gaan en een dal of ravijn niet te schuwen. 
 9. Vanuit passie maatschappelijk verantwoord ondernemen. Pieter Spinder verteld meer over www.knowmads.nl: een onderneming die vanuit het onderwijs is gestart waarin jonge mensen opgeleid worden om vanuit hun passie en maatschappelijke betrokkenheid te gaan ondernemen.
  Naslagwerk: http://www.slideshare.net/PieterSpinder/km-olomouc-wsvaluespdf
 10. "World Smart College" dat creeëren wij samen! World Smart College is ontwikkeld door Stichting VAHW, werkzoekenden, vrijwilligers, professionals uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. In deze workshop krijg je uitgelegd hoe je tot co-creaties kan komen om een gezamenlijke doelstelling te bereiken. 

Workshops ronde 2

 1. Het nieuwe geld voor slimme ondernemers II. Wat is geld eigenlijk, wat betekent het voor ons dagelijks leven en kan het niet anders? De workshop voert je mee in de wereld van complementaire currencies en glocalisation. In de regio Amsterdam wordt hard gebouwd aan een netwerk voor MKB ondernemers die elkaar betalen met een eigen munt, de TradeQoin. Annette Jeeninga.
 2. Participatiewet en re-integratie II. Je ondernemingsplan klopt, je bedrijf doet het goed. Je wilt nu ook arbeidsgehandicapten kansen bieden. Een beetje geld extra zou wel helpen. Ondernemer en oud-politicus Hetty Welschen over subsidies en fondsen.
 3. Jong talent II. Jong talent verenigd in het dus.collectief lanceert sociale ondernemingen binnen de zorg-, en welzijnssector van Amsterdam: een zorghotel, een autowasserij, een sociale werkplaats, een kluslab, een bierbrouwerij en sociale horeca. Denk mee over sociaal ondernemen in deze wereld van zorg, welzijn en non-profit.
 4. Innovatie II. Een uitwisseling over hoe samenwerken, kennis - , faciliteiten en ervaringen delen,  (co)creatie in netwerken, en verbinden, de kansen op succesvol ondernemen vergroot. Helen Sumter, Jildou Oostenbrug en Maartje Oomen van Bedrijvige Vrouwen.
 5. Eerlijk verzekeren. Hubert Lut en Monique de Adelhart Toorop over het SmartFund, een broodfonds waarin zelfstandige ondernemers elkaar verzekeren voor arbeidsongeschiktheid.
 6. Fairtrade! Hoe in het dagelijks leven gemakkelijker kiezen voor eerlijke en duurzame producten van dichtbij en ver weg: interessante ontwikkelingen, leuke feitjes. Een antwoord op de vraag: wat kan jij fairtrade doen? Ans Ursem, Mark van Loosdrecht, Annebeth Schaepman.
 7. In je kracht staan III. Interactieve workshop waarin de 1e Nederlandse kampioen luchtdirigeren je zelf laat ervaren om als dirigent voor je eigen denkbeeldige orkest te staan. Het gaat over ruimte nemen, eigen leiderschap, volgen en leiden, zenden en ontvangen en veel plezier. Uit je hoofd, in je lijf, door je dak….
  Naslagwerk: Klik op deze link.
 8. In je kracht staan IV. Werken met hart en ziel. Leg je het weg, of is het voor je weggelegd? Jouw brug tussen dromen en doen. Je gaat gegarandeerd bezield de deur uit. Met trainers/coaches Esther Janssen & Caroline van der Post.
 9. De ziel van je onderneming is de waardepropositie. Bij de minor ondernemerschap van de HvA is hierover een prachtige workshop ontwikkeld. Met Bart Sutorius ga je hiermee aan de slag!