Facebook logoFacebook
LinkedIN LinkedIn
Twitter logoTwitter
Youtube logoYoutube


Onderzoeksteam SBR

Het onderzoeksteam van de HvA op het gebied van SBR bestaat uit de volgende personen:

1. Jesse Weltevreden
Dr. Jesse Weltevreden is sinds 2010 lector Online Ondernemen en vanaf 2011 ook voorzitter van The Centre for Applied Research on Economics & Management, dat onderdeel uitmaakt van het domein Economie en Management / HES van de Hogeschool van Amsterdam.

Tot 2012 werkte hij als adviseur onderzoek bij BOVAG.

Jesse heeft vele nationale en internationale publicaties op zijn naam staan over de gevolgen van e-commerce voor consumentengedrag, de detailhandel en winkellocaties.2. Hoofdonderzoeker Eric Melse
Eric Melse (1956) studeerde Informatie-Analyse en Beleid aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 2008 aan de Universiteit van Maastricht bij de Faculteit der Economische Wetenschappen & Bedrijfskunde. Met zijn proefschrift 'Accounting for Trends, Relevance, explanatory and predictive power of the framework of triple-entry bookkeeping and momentum accounting of Yuji Ijiri' introduceerde hij een nieuwe financiƫle ratio die werkt als een snelheidsmeter op het corporate dashboard. Het bleek mogelijk om met momentum accounting modellen vrij nauwkeurige uitspraken te doen over de ontwikkeling van het eigen vermogen in de toekomst van ondernemingen genoteerd aan de Dow Jones en de AEX. In 1992 behaalde hij de MBA-titel aan de Universiteit van Bradford/NIMBAS.

Melse is sinds 1984 werkzaam als consultant, manager en directeur in de ICT industrie. Hij werkte voor KPMG Management Consultants, Oasis, Paradigm, Randstad (Yacht), het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen, en de Careyn Group (CAG). Hij heeft leiding gegeven aan innovatieteams voor software ontwikkeling en ICT infrastructuur implementaties. Bij Nyenrode Business Universiteit was hij werkzaam als programmadirecteur van het full time MSc in Management.

Melse doceerde onder andere binnen de opleidingen van de Nyenrode Business Universiteit, Erasmus Universiteit, NIMBAS, Hogeschool Utrecht, Fontys, InHolland en de opleiding Certified Credit Manager van de VVCM. Melse doet onder meer onderzoek naar de 6-dimensionele visualisatie van tabellen, het verband tussen persoonskenmerken, vaardigheden en studieresultaat alsmede de strategische positionering van ondernemingen en producten in markten. Melse publiceerde tekstboeken voor het hoger beroepsonderwijs en als columnist bij RTL-Z, Conquaestor en Computable.

Als Senior Researcher bij CAREM verzorgt hij het onderzoek naar de mogelijkheden van Standard Business Reporting (SBR). SBR is vanaf 2013 de verplichte standaard voor de uitwisseling van financiƫle gegevens tussen bedrijven en de overheid (Belastingdienst). Studenten Accountancy worden door middel van innovatieve projecten voorbereid op hun nieuwe rol. De kenniscirculatie tussen onderwijsinstelling, studenten en het bedrijfsleven is in dit project maximaal.